web analytics
Logo van blog over haken en haakpatronen van De vrolijke roze vlinder

In de herhaling: gehaakt Minnie Mouse tasje

Voor de tweede keer gehaakt: een Minnie Mouse tasje

Voor kleinkindje Sophie haakte ik een jaar of zes geleden een Minnie Mouse tasje, om te dragen bij het Minnie Mouse jurkje dat ik ook voor haar gemaakt had.

 

En nu blijkt kleinkindje Lieve (3) óók dol te zijn op Minnie. Twee weken geleden naaide ik een nieuw kostuumpje voor haar en gisteren begon ik aan het haken van een Minnie Mouse tasje.

 

Ze had zelf het garen uitgezocht; vast niet toevallig precies hetzelfde als wat haar zusje indertijd het mooiste vond: fuchsia-roze. (Ik weet niet of het nog verkocht wordt: Nova glanskatoen van de Wibra.)

 

Dit keer haakte ik een bovenrand van 5 toeren vasten, afgewisseld met verdiepte vasten, met als afwerking een toer halve vasten. 
En omdat het al een paar keer was voorgekomen dat Lieve de inhoud van een tasje 'verloren' was op straat, kreeg dit tasje ook een lusje / knoopje. De vraag is wel of ze de moeite zal nemen om dat te gebruiken 😉

 

Ook het hengseltje maakte ik iets anders: lossen met aan beide kanten halve vasten, met wat kralen als versiering.

 

Merkwaardig genoeg werd de Minnie-applicatie zo groot, dat hij niet op het tasje paste. Ik moest van elk onderdeel één toer uithalen. Waarschijnlijk heb ik dit keer een iets dikker zwart garen gebruikt dan de vorige keer.

 

Het haakwerk was in een paar uurtjes klaar en eigenlijk wilde ik het daarbij laten, maar toen ik de slordige binnenkant zag, besloot ik alsnog om een voerinkje te naaien en achteraf ben ik blij dat ik het gedaan heb. Het lieve hartjesstofje maakt het tasje áf.

Gratis haakpatroon

Logootje | De vrolijke roze vlinder

Als je ook zo'n Minnie Mouse tasje wilt haken... het gratis haakpatroon vind je HIER

Ook het Minnie Mouse jurkje naaien?

 

Lees HIER hoe je het gratis patroon kunt bestellen.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.