web analytics
Logo van blog over haken en haakpatronen van De vrolijke roze vlinder

Kerstversieringen: 3x Minnie Mouse

Het gehaakte-kerstboom-versieringen-project

In 2017 kreeg ik een ambitieus idee: ik wilde elke dag een frutseltje haken om eind van het jaar in de kerstboom te hangen. Met andere woorden: onze kerstboom zou dan voorzien zijn van 365 (!) gehaakte versiersels!

 

Ik begon enthousiast en de eerste 50 of zo gingen makkelijk. Het haken was ook eigenlijk niet het probleem, maar het vinden van zó veel geschikte (lees: niet al te ingewikkelde) patroontjes wél. Ik verviel dan ook al snel in herhalingen van 'makkies', zoals eikeltjes, sinaasappels, vlindertjes en kerstballen natuurlijk.

 

Omdat we ergens in dat jaar besloten om te gaan verhuizen en omdat daarom de kerstboom niet voor de dag gehaald zou worden, was ik op een bepaald moment niet meer zo gemotiveerd om nog door te gaan met het project, maar het is te leuk om het te laten zitten (en bovendien heb ik al meer dan 200 kerstfiguurtjes klaar), dus onlangs besloot ik om de haakroutine weer op te pakken.

Vandaag: nóg twee Minnie's

Ik haakte volgens hetzelfde PATROON nog een rood/zwarte-Minnie.

 

De roze Minnie haakte ik van een iets dunner garen (dacht ik) en ik meerderde voor het lijf daarom tot 36 vasten (en haakte 3 toeren van 36 vasten) en meerderde voor de oren tot 30 vasten.

 

Achteraf bleek de roze Minnie daardoor iets groter te zijn geworden, maar een beetje variatie in de kerstboom kan geen kwaad en ik heb so wie so voor de onderste takken  grotere figuurtjes nodig dan voor bovenin.

Helemaal goed dus.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.