Olifantje haken met link naar gratis haakpatroon

Gehaakt olifantje met link naar website waar het gratis haakpatroon te vinden is

Olifantje
haken

Inleiding: Het gehaakte-kerstboom-versieringen-project

Logootje | De vrolijke roze vlinder

In 2017 kreeg ik een ambitieus idee: ik wilde elke dag een frutseltje haken om eind van het jaar in de kerstboom te hangen. Met andere woorden: onze kerstboom zou dan voorzien zijn van 365 (!) gehaakte versiersels!

Ik begon enthousiast en de eerste 50 of zo gingen makkelijk. Het haken was ook eigenlijk niet het probleem, maar het vinden van zó veel geschikte (lees: niet al te ingewikkelde) patroontjes wél. Ik verviel dan ook al snel in herhalingen van 'makkies', zoals eikeltjes, sinaasappels, vlindertjes en kerstballen natuurlijk.

Omdat we ergens in dat jaar besloten om te gaan verhuizen en omdat daarom de kerstboom niet voor de dag gehaald zou worden, was ik op een bepaald moment niet meer zo gemotiveerd om nog door te gaan met het project, maar het is te leuk om het te laten zitten (en bovendien heb ik al meer dan 200 kerstfiguurtjes klaar), dus onlangs besloot ik om de haakroutine weer op te pakken.

Een olifantje voor in de kerstboom

Logootje | De vrolijke roze vlinder

Het Nederlandse (uit het Zweeds vertaalde) haakpatroon vond ik HIER (hartelijk bedankt voor het delen!).

 

Het is een duidelijk, simpel patroon, waar ook beginners geen moeite mee zullen hebben.

 

De ontwerpster van het patroon maakte van een aantal olifantjes een kinderwagenspanner en ik maakte dus een kerstboomversiering, maar er zijn vast nog heel veel andere toepassingen te bedenken.

 

Omdat ik één figuurtje per dag moet haken, nam ik niet de tijd om de twee delen netjes aan elkaar te naaien, maar deed ik dat hakend, met vasten. Ik was al helemaal rond en de vulling zat er natuurlijk ook al in, toen ik er achter kwam dat ik het ophanglusje was vergeten. Omdat ik toen toch weer opnieuw moest aanhechten, haakte ik ook maar meteen een staartje (12 lossen, in teruggaande toer halve vasten op de lossen.

 

Ik vind 't een heel leuk olifantje en omdat het een heel andere techniek is dan amigurumi (heen- en teruggaande toeren, 2 delen die aan elkaar gezet worden), ziet het er ook heel anders uit dan de andere olifantjes die ik al haakte.

 

 

Laat een reactie achter