Blog: De kerstfrutsels & kleinkindje Lieve

Blog over gehaakte kerstversieringen: kleinkindje Lieve speelt kerstfeestje

Kleinkindje
Lieve
speelt
"kerstfeestje"

De gehaakte kerstversieringen geteld

Logootje | De vrolijke roze vlinder

Gistermiddag had de echtgenoot de bak met kersthaakseltjes uit de berging gehaald, omdat ik graag wilde weten hoeveel het er nou eigenlijk waren.
's Avonds zaten we lekker buiten en toen kon ik niet meer wachten: ik stortte de hele bakinhoud op de bank.

 

En wat was het leuk om alles weer te zien!
Natuurlijk, er waren een heleboel eikeltjes, madarijntjes, kerstballetjes, vlindertjes en klokjes... niet heel indrukwekkend. Maar de roze koe, de dolfijn met reddingsboei, de poesen, de tompouce, het broodje hotdog en de big mac... die zijn super!

 

Het bleken 234 versieringen te zijn en dat was wel ongeveer wat ik gedacht had. Ik heb er nog 131 te gaan en daarvoor resten mij 161 dagen tot 6 december (want de dag na Sinterklaas zetten wij gewoonlijk de kerstboom op).

Dat gaat vast wel lukken.

 

Toen alles weer ingepakt was, zette ik de doos in een hoekje in de woonkamer. 
Dat zal Lieve *) morgen wel geweldig vinden, voorspelde Lief J.
Mmm, ik denk niet dat ze er veel om geeft, dacht ik.

 

*) kleinkindje van 3

Oppasvrijdag

Logootje | De vrolijke roze vlinder

Elke vrijdag is ze bij ons, kleinkindje Lieve (3).
Behalve dol op Minnie Mouse, is ze ook dol op spelen met de picknickspulletjes die ik voor haar haakte (daar wijd ik nog een keer een apart blog aan) en natuurlijk - Lief J. had het gisteravond goed ingeschat - ze zag de bak met frutsels vrijwel direct.

 

Er zit een ijsje in, oma! riep ze enthousiast.

 

Wat knap en leuk dat ze het ding (nog in de dichte doos!) had herkend tussen die 233 andere haaksels!

En ja, Lief J. had het goed voorspeld: natuurlijk wilde ze er mee spelen!

 

De fantasie van zo'n jong kindje is grenzeloos. Zij had er geen enkel probleem mee om midden in de zomer 'kerstfeestje' te spelen. Ze legde twee kerstkleden op de vloer, hing overal waar dat kon versieringen en zong er luidkeels kerstliedjes bij!

 

Hoe heerlijk!

Gisteravond: de kersthaaksels op de tuinbank
Zoekplaatje: Lieve zag het, het ijsje in de doos.
Kerst op mijn schoot...
...en opeens stond er een roze koe op mijn laptop.
Het Minnie Mouse-tasje werd achteloos aan de kant geschoven.
In de keuken regent het...
...en daar tussenin hangt de regenboog.
...in de gang schijnt de zon...

Laat een reactie achter